péntek, február 14

EOS (Evolution of Smooth) ~ Ajakbalzsam

Alig lehettem 10-12 éves, mikor először szembesültem a "kiszáradt ajkak" problémával. Több napos tortúra vette kezdetét. Hagyományos praktikák tucatját próbáltam ki, mígnem arra a következtetésre jutottam; ideje az ajakápolók közt keresni a megoldást. (A disznózsíros módozatot a mai napig se felejtem. Borzalom!) Viszont itt sem volt túl biztató a kezdet. Vakvágányról-vakvágányra futottam, s mondhatni utolsó reményként tekintettem a Labello-ra. Az első használat után ledöbbentem. Már akkor többet segített, mint addig bármi más! Rettenetesen örültem, hisz a napokig tartó aktív szenvedésem véget ért. Nagyjából 10 éven keresztül elválaszthatatlan voltam a terméktől, míg néhány hónappal ezelőtt meg nem kaptam azt a kanadai csomagot, amiben a fent említett EOS ajakbalzsam lakozott.


A cég
Magáról a vállalatról nem könnyű információkat találni. Én azonban kitartóan túrtam fel a hazai és a külföldi oldalakat is, hogy a lehető legtöbb adatmorzsával állhassak most elétek! ^ - ^

Íme az eredmény:

Amerikai szervezet, mely 2008 táján tűnt fel a piacon. Minden egyes termékük 100%-ig természetes alapanyagú, valamint állati kísérletektől mentes. Utóbbiakból a natúrkozmetikumok már-már horrorisztikus áraira gondolhatunk, ezt viszont ne tegyük! Valószínűleg tudatosan döntöttek a hírverés minimalizálása mellett, ezáltal mindkét fél tömérdek pénzt megspórol, így vásárlóbarát árakon belül maradhatnak.

Reklám
A kevés promotálás ellenére népes vevőkörrel büszkélkedhetnek. Titkuk abban rejlik, hogy pénz helyett a kreativitás kerül előtérbe. Ebből adódóan nehéz nem felfigyelni rájuk.



Népszerűségüket nagy mértékben növelte 2013-ban Miley Cyrus - We Can't Stop klipje, melyben 0:27 és 0:33 közt láthatjuk készítményeiket.


Jó ötleteik kapcsán megemlítendő a kb. nulla költségű (legalábbis ahhoz az összeghez képest, amit minden egyes ilyen emberrel készített reklámfilm eredményezne) sztárfotók, ahol a közismert énekesek/színészek/rendezők/stb pózolnak termékeikkel.

Kellan Lutz
Ke$ha
A teljesség igénye nélkül:



EOS ajakbalzsam

Többféle borotvahabot, kéz- és testápolót fejlesztettek ki, mégis a legkeresettebb árucikkük a "tojás" alakú ajakbalzsam lett. Jelenleg nyolc állandó ízesítés közül válogathatunk (Blueberry Acai, Honeysuckle Honeydew, Lemon Drop with SPF 15, Medicated Tangerine, Pomegranate Raspberry, Strawberry Sorbet, Summer Fruit, Sweet Mint), valamint bizonyos időközönként feltűnnek limitált fajták, különböző darabszámú csomagok.
A cég elveihez hűen 100%-ban természetes, 95%-ban pedig organikus eredetű. Jótékony shea vajat, jojoba olajat és E-vitamint tartalmaz. Összetevőinek hála csekély a valószínűsége annak, hogy allergiás reakciót tapasztalunk. Továbbá glutén-, paraben-, petrolatum- és phthalate-mentes. Mindezek mellett antioxidáns hatású is, ami a bőr öregedését lassítja.

Személyes véleményem
Külföldön mára az egyik legkeresettebb ajakápoló, ugyanakkor Magyarországon alig-alig hallani felőle.


Igazság szerint épp ezért eszembe se jutott kipróbálni. Ráadásul 10 éven keresztül tökéletesnek hittem a Labello-t, fel se merült bennem, hogy akad jobb. Ez minden bizonnyal így marad, ha a húgom meg nem említi; ezt ahelyett is használhatnám. Jó pár héttel később eljutottam a tojáska kicsomagolásáig. Intenzív eper illata van, ami nekem elsőre túl sok volt. Mostanra azonban igencsak megszerettem!

Ezenfelül magára a termék kialakítására sem lehet panaszom. Kézre áll, tehát kifejezetten könnyű az alkalmazása. Állítólag kétszer szükséges végighúzni ajkainkon, én ellenben a Labello zsírós érzéséhez vagyok még szokva, úgyhogy olykor megfeledkezem erről a szabályról. Puha, krémes állagú, mely a felvétel után hamar szívódik. Amellett, hogy egyáltalán nem ragad, remekül hidratál. Korábbi ajakápolómtól nem mertem három méternél távolabb kerülni, mert amint elmúlt a hatása, azonnal feszült a szám, néhány alkalommal pedig egyenesen felszakadt. Ezzel szemben az EOS-nál még csak hasonlót sem tapasztaltam. Igaz, fehérít valamelyest, de nem kapok szívrohamot, ha ne adj Isten elfelejtem, hova tettem.

Csavarásos módszerrel nyitható, ami számomra külön öröm, hiszen napi szinten használok ajakbalzsamot, így az átlagos húzós technikájúak pár héten belül kilazulnak. Számolni se tudom azon alkalmakat, amikor valami baleset folytán levált a kupak, s kereshettem... > o <

Árnyoldal
"Törés"
Minden kupakban láthatjuk a plusz réteget, mely véleményem szerint a hőtől való védelemben játszik szerepet. Ettől függetlenül előfordulhat olyan külső hatás, aminek következtében megolvad, végül az első kinyitás után "kettétörik" a termék.
Don't Panic!
Amennyiben veszed a fáradtságot egy e-mail megírásához (info@evolutionofsmooth.com) és mellékeled a szerencsétlenül járt ajakápolód fotóját, orvosolják a problémát. Valószínűleg kupont küldenek (vagy a kódját), amivel ingyen szerezhetsz be új ajakbalzsamot.

Tipp: Hogyha nem tartózkodsz külföldön, valamint ismerőseid sincsenek ott, nem vigasztal se a kupon, se a kód.

Ilyen helyzetbe került vevők több-kevesebb sikerrel próbálkoztak a "hűtőbe teszem, hátha..." módszerrel. Reménytelen! A baj már megtörtént. Javaslom, MIELŐTT lecsavarod a kupakot, a biztonság kedvéért hagyd egy-másfél órára a hidegben.

"Romlás"

A következő probléma használat alatt léphet fel. Ezt viszont többnyire mi okozzuk, ergo sokkal könnyebben megelőzhetjük!

Vajon hányan vannak azok, akik az ajakápoló felvitele előtt megtörlik, esetleg megmossák szájukat?

Remélem, hogy az EOS-t vásárló emberek mindegyike abba a csoportba tartozik, hisz ha nem így tesznek, könnyen járhatnak úgy, mint a képen látható ajakbalzsam tulajdonosa!

E-mail küldés esetén a kupon értelemszerűen itt ugyanúgy jár, ám a beváltása szintén bajos lehet.

Tipp: Minden esetben tiszta ajkakon használd, s nap végén alaposan vizsgáld meg, nem-e tapadt rá oda nem illő dolog!

Beszerzés
A vállalat hivatalos oldala szerint csupán öt országban (Anglia, Franciaország, Kanada, Spanyolország, USA) juthatunk közvetlen a cikkeikhez , bár böngészés közben olvastam, hogy Olaszországban és Németországban is fellelhetőek. Nyilván nem lenne reális következtetés az, ha XY ilyen termékkel büszkélkedhet, valamelyik országban járt. Az internetnek hála, nem akadály a földrajzi távolság. Gyerekjáték megrendelni a kívánt árut.

Az EBAY veszélye
Webhelyen történő rendelés kapcsán túlnyomórészt szóba kerül az említett lap. Nincs benne különösebb kivetnivaló, mégis le szeretnélek beszélni arról, hogy itt vásárolj EOS-t.

A népszerűség átka ezt a céget is elérte, hamisítják a készítményeiket!

Az Ebay-hez hasonló oldalak különösen veszélyesek, hiszen az eladók nyugodt szívvel használhatnak google-ból előkotort képeket, evégett esélyed sincs meggyőződni az adott portéka valódiságáról.

Tipp: Az Evolution of Smooth oldalán láthatod a "Where to buy" szöveget, amire ha ráviszed az egeret, találkozol a "Shop Online Retailers"-el. Itt az összes olyan webshop-ot megtalálod, ahol kizárólag az igazi termékeket kapod.

Ismerd fel a hamis EOS-t!
Nem rettentett el az Ebay-en látott pofátlanul magas ár, s te úgy döntöttél; bátor vagy? Ebben az esetben adok néhány támpontot, amik gyanakodásra adhatnak okot!

Vásárlás előtt észrevehető különbségek:

× Túl olcsón, vagy éppenséggel túl drágán kínálják. (Normál ára 1100 ft körül mozog.)
× Csomagolása matt hatású, míg az eredeti fényesebb.
× Vastag betűkkel van a lejárati és a gyártási szám. Utóbbi máshol is helyezkedik el, mint a valódié.


× Halvány, már-már lekopott a  "100% natural, 95% organic" felirat.
× Zárt állapotban vékonyabbnak látjuk az alsó és a felső részek közti csíkot.
× Nem sokkal, de kisebb méretű.
× A vonalkód felül található, eredeti esetében pedig középen.
× Származási helye; Hongkong

Vásárlás után észlelhető különbségek:

× A csomagolás más anyagú, emiatt könnyen koszolódik.
× Viaszos, vegyi szagot érzünk, a kellemes gyümölcsillat helyett.
× A tető belső felében nincs szám. (Original-nál általában egy számot és egy betűt láthatunk.)
× Jóval sárgásabb árnyalatú az igazi társánál.



(A képek, amiken a hamisított EOS látható, az onlinegarageonline.blogspot.hu-ról származnak. Felhasználásuk előtt természetesen felvettük a kapcsolatot a blog szerkesztőjével, akitől később engedélyt kaptunk.)

Érdekesség
Olybá tűnik, nem csak a forgalmazók, de a vásárlók is nagymértékű kreativitással rendelkeznek!

Bevételük egy részével a mellrák ellen irányuló kutatást támogatják.



3 megjegyzés:

  1. Szuper bejegyzés, sok érdekes információval a márkáról! Én is szeretnék már kipróbálni eos termékeket :)
    http://howdoilookblog.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Ha garantaltan eredeti (USA-ban gyartott) EOS termekeket szeretnetek magyarorszagon vasarolni azt egyedul a www.elfkozmetikum.hu weboldalan talalhatjatok. Nagyon korrekt ceg en mar tobbszor vasaroltam naluk.

    VálaszTörlés
  3. Ha Eos-t keresel és nem csak a szokásos ízek érdekelnek, hanem a limitált darabok is, akkor látogass el a kokoon.hu oldalra:) Eredei termékeket találsz verhetetlen áron:)

    VálaszTörlés